כך נראית הרחבה לבית באוסטרליה

בעזרת חומרים טבעיים וללא גימיקים זכה בית סטנדרטי במלבורן שבאוסטרליה למראה מחודש ע"י משרד האדריכלים Nest.

המשרד האוסטרלי Nest Architects חיפש לרענן את הבית הסטנדרטי, אך ביקש להימנע מטריקים ולהתמקד בפתרונות על-זמניים עבור השיפוץ ותוספת הבנייה. הם בחרו להתרכז בחומרים טבעיים ובפרטים פשוטים אך מיוחדים, שלא ישתלטו על החלל הקיים אלא ישתלבו אתו ויצרו תוצאה הרמונית ומרעננת. החלל תוכנן על טהרת העץ, עם רצפת עץ, הממשיכה את הריצוף הקיים בבית וקורות המחפות תקרה משופעת. חלונות עליונים וחלונות גדולים ללא חלוקות שוטפים את חלל הפנים באור טבעי ולכולם מסגרת עץ חמה ועוטפת. הקירות מאזנים את השימוש בעץ ושומרים על מראה מודרני, עם טקסטורה קלה של לבנים הצבועות בלבן.
החלל הציבורי כולל מטבח, סלון, פינת אוכל ופינת עבודה קטנה, המופרדת מהחלל הפתוח בעזרת מערכת מדפים אוורירית. דלפק עץ ממשיך את משטח העבודה במטבח ומפריד בינו לבין הסלון. ארונות עליונים לבנים מוסיפים שטחי אחסון למטבח הקטן ומודגשים בעזרת מדף עץ למראה נקי ואסתטי. מכיוון פינת האוכל ניתן לצאת אל המרפסת האחורית, בה משלימות קורות עץ את חזית האבן הקיימת ויוצרות מראה עכשווי.
האדריכלים מסבירים שהכוונה היתה לשלב פרטים מוקפדים בכל פינה שיקיפו את הדיירים, ולכן הקווים הישרים והפשוטים והשימוש המאוזן בין גווני העץ והלבן חוזרים על עצמם כמוטיב מקשר בחלל כולו. מדף העץ בארונות העליונים במטבח ממשיך לכיוון שידת הסלון ומהצד השני אל יחידת אחסון מרחפת בפינת העבודה. גם המחיצה הדקורטיבית משלבת בין גווני הלבן והעץ, כאשר המדפים הם לבנים ורק המסגרת שלהם מובלטת בעזרת גוון העץ החמים. התוצאה היא חלל הרמוני ובלתי מתיימר, בו האלמנטים ממשיכים האחד את השני לאווירה חמה, מוארת וביתית.

0/5 (0 Reviews)

להצעת מחיר והפניית קבלן
לביצוע עבודה 1-700-500-565

שדות חובה מסומנים ב - *

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp