מאפייני העיבוד של העץ הדו שכבתי
תהליך הייצור של עץ דו שכבתי הינו ארוך ומורכב. בסופו של תהליך זה מתקבל תוצר אשר הינו חזק יותר ועמיד יותר בפני בלאי והיווצרות סדקים. תחילתו של התהליך היא בבחירת הקורות המובחרות והמתאימות ביותר, לאחר מכן נחתכות הקורות ומודבקות אחת לשנייה בתהליך אשר הינו הסוד המקצועי של חברת Werswood.
הקורות מחוברות זו לזו בשיטת "פינגר ג'ויינט" דבר מחזק את כושר נשיאת המשקל של הקורות, ומסייע לשמירה על עמידות הקורה.
לאחר תהליך העיבוד וההדבקה מתקבלת קורה עשויה שכבות,. בצורת עבודה זו יכולים למעשה לייצר קורה בכל אורך שהוא ללא מגבלה (כמובן בהזמנה מראש).
חשוב לציין שהקורות עמודות בתקנים אירופאים מחמירים (Din) כמו כן בתקנים יפניים ואמריקאים.
ככלל העץ מגיב יפה לכול סוגי העיבוד, חיתוך, ליטוש, הדבקה, הברגה ומסמור.
בסוף תהליך היצור מתקבלת קורה חלקה בעלת גימור מודרני עכשווי.
חברת עצה הינו היבואנית הבלעדית של קורות מוסג זה מטעם חברת Werswood.
עץ דו שכבתי בתעשייה
משמש בעיקר לבניית פרגולות, גלריות עץ וריצוף דק. בשל תהליך העיבוד הקפדני עץ זה מעט יקר יותר מחומר הגלם ממנו הוא עשוי, אך התוצאה המתקבלת בבניה באמצעות עץ דו-שכבתי הינה איכותית ויוקרתית.
תכונות העץ הדו שכבתי
בשל תהליך העיבוד והדבקה המסובך, מקבל העץ תכונות ייחודיות לו:
- חוזק משמעותי בהשוואה לקורות עץ רגילות
- יכולת לעמוד במפתחים גדולים במיוחד
- ניתן לקבל את הקורות בכל מידה שהיא עד 15 מטר
- ניתן להזמין את הקורות בצורות קשתיות לבחירת הלקוח