כך נראה מעון לילדים בבלגיה

המעון הזה שכן בכנסייה ישנה ומצבה המוזנח הוביל להחלטה להרוס את המבנה הקיים ולבנות מבנה חדש במקומו. את המבנה החדש, המאפשר אכלוס של 75 ילדים, תכנן משרד האדריכלות ZAmpone Architectuur תוך התחשבות בקנה המידה הייחודי של הדיירים הזמניים.

מאחורי מבנה המעון Pluchke ממוקמים גם בית ספר ומבנה קהילתי ולכן אחת הדרישות היתה לתכנן את החזיתות באופן היוצר נוכחות עירונית ופונות לכל המבקרים. זאת יחד עם השטח המוגבל שעמד לרשותם הוביל את המתכננים להחלטה לצמצם את שטחי הפנים בקומת הקרקע לטובת שטח ציבורי גדול ומקורה. הקומה העליונה בולטת מעבר לקו החזית של קומת הקרקע ויוצרת הצללה על חללי הפנים, מעבר מקורה המשמש את הקהילה וכן תחושה מוגנת וסגורה כלפי פנים. בקומת הקרקע נמצאים חדרי צוות, חדרי שירות ומטבח בנוסף לחדרים המשמשים את הילדים ברוב שעות היום. בקומה העליונה שישה חדרי ילדים המאורגנים סביב חלל מרכזי וכל אחד מהם פונה למרפסת חיצונית קטנה.

חללי הפנים מוארים בעיקר בעזרת חלונות גג ובמרכז המבנה חלל כפול המאפשר מעבר אור בין שתי הקומות ובין החדרים. הריהוט והפרטים בעיצוב הפנים הותאמו באופן מקסימלי לדיירים הקטנים ולקנה המידה שלהם. תוכננו פתחים המאפשרים לילדים להציץ החוצה ובין החללים תוך שמירה על תחושה פרטית ומוגנת.

מגלשת עץ לצד גרם המדרגות וכוכים קטנים המתאימים לשינה או לקריאה הם רק חלק מהפרטים העיצוביים שתוכננו באופן מיוחד עבור הפרויקט להנאתם של הילדים. בנוסף תוכננו ארונות המחולקים לתאים קטנים בהם הילדים יכולים לאחסן או להחביא חפצים.

נבחר מספר מוגבל של חומרים לעיצוב הפנים והחוץ של המבנה על מנת ליצור מראה אחיד והמשכי, המחבר בין החללים ובין הפנים לחוץ. פרטים רבים במבנה בנויים או מחופים בעץ על מנת ליצור תחושה חמה, נוחה וביתית. רפפות פלדה צבועות בלבן משמשות כמעקות במרפסות החיצוניות וכן במדרגות הפנימיות ואריחי קרמיקה מינימליסטיים משמשים עבור הריצוף וחיפויי הקיר.

0/5 (0 Reviews)

להצעת מחיר והפניית קבלן
לביצוע עבודה 1-700-500-565

שדות חובה מסומנים ב - *

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp