כך נראה סטודיו לאמנות בגרמניה

משרד האדריכלים המשפחתי Messner Architects חידש חלל סטודיו מסורתי באזור הרי האלפים הגרמניים עבור אמן ופסל מקומי. האמן ביקש לחלק מחדש את חלל הפנים באופן אופטימלי וליצור חלל נוח ומלא אור, תוך שמירה על המאפניינים המסורתיים של המבנה הקיים ועל תנאי נוחות אקלימית לעבודה בו.
החלל הרחב של המבנה חולק לשלושה חלקים על ידי שני קירות מקבילים חדשים, היוצרים חלל אחסון משותף במרכז ושני חללי עבודה משני צידיו. החללים הגבוהים חולקו בעזרת קומת גלריה קטנה, נפרדת לכל אחד משלושת החדרים. מדרגות עץ צרות מובילות אל קומת הגלריה, הבנויה ומחופה כולה בעץ בהיר, ליצירת חלוקה ברורה לחלל תוך שמירה על אופי כפרי מקומי. המדפים בחלל המרכזי בנויים גם הם מעץ, שמוחזר מהריצוף של קומת הקרקע לפני השיפוץ. גופי תאורה שקועים שולבו בתקרת העץ וגופים נוספים בעיצוב מינימליסטי תלויים מהתקרה הגבוהה. אבזור החלל נקי ומעודן ושומר על סקאלת צבעים נעימה של לבן, אפור ועץ בגוונים בהירים.
מעטפת המבנה הושארה ברובה במצבה המקורי, מלבד הרחבה של מספר חלונות בחזית הדרומית ודלת הכניסה בחזית המערבית. אלו הוחלפו בפתחים גדולים "Light Catchers", כפי שמכנים אותם האדריכלים, שמטרתם לשטוף את חלל הפנים באור טבעי רב ברוב שעות היום. האלמנטים חודרים את חזית המבנה ובולטים החוצה ופנימה. כלפי חוץ חלקם העליון רחב יותר מאשר חלקם התחתון ובנוסף הם בולטים מעבר לקו הגג הקיים כלפי מעלה. במפגש האופקי של האלמנטים עם הגג הקיים תוכננה מערכת סנפירים, הממשיכה את קו הגג ומאפשרת הצללה. כל אלו יוצרים מעין משפך אור, המאפשר כניסה של אור טבעי פנימה, תוך יצירת הצללה למניעת קרינה ישירה המפריעה לעבודה.
0/5 (0 Reviews)

להצעת מחיר והפניית קבלן
לביצוע עבודה 1-700-500-565

שדות חובה מסומנים ב - *

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp