כך נראה שיפוץ בקנדה, la SHED architecture

מבנה ישן שעבר מספר שינויים ותוספות לאורך השנים, שופץ כדי להתאימו למשפחה בת ארבע נפשות. משרד האדריכלים la SHED architecture היה אחראי לתכנון ולשיפוץ ויצר עיצוב עכשווי המשתלב היטב עם סביבתו הותיקה.

מבנה הדופלקס המקורי ממוקם בלב שכונת מגורים במונטריאול שבקנדה, המאופיינת בבתי אבן צמודי קרקע בעלי שתיים או שלוש קומות עם חזיתות מעוטרות ואלמנטים מעוגלים. בגלל השינויים הרבים שעבר המבנה, לא הצליחו האדריכלים לשחזר את החזית המקורית ולכן החליטו לתכנן חזית חדשה שתתכתב עם השפה האדריכלית המקומית. לבנים בגוונים כהים המזכירות את חומרי הבנייה המקומיים מחפות את החזית הקדמית, בעוד שהחזית האחורית חופתה בעץ ובפלדה מכופפת ואלומיניום שחור ממסגר את הפתחים.

אל החלל הציבורי בבית נכנסים דרך מבואה, המוגדרת על ידי שטח שירות בו הוסתרו המערכות. בהמשך מוקמו המטבח, הסלון ופינת האוכל בחלל פתוח והמשכי בצורת האות ריש. החלל כולו רוצף בפרקט בהיר, הממשיך אל הפטיו שבחוץ, שנוצר מהקטנת חלל הפנים בקומה הראשונה. המטבח תוכנן בשני קווים מקבילים כאשר האי המרכזי פונה אל הסלון, שנהנה מחלל בגובה כפול המחדיר פנימה הרבה אור טבעי. הסלון מוגדר על ידי שתי יחידות עץ היוצרות בו תחושה פרטית ואינטימית. מצד אחד ספרייה גדולה המתנשאת לגובה החלל הכפול ומשמשת כאמצעי הפרדה בין המדרגות לבין חלל המגורים. הספרייה מורכבת מרצועות עץ המונחות לגובה ועליהן מונחים מדפי פלדה לבנים.

המדרגות נצבעו בגוון כתום נועז, המדגיש את הספרייה וחודר אל החלל דרך רצועות העץ. את צידו השני של הסלון חוצה גשר שבנוי גם הוא מרצועות עץ, דרכן ניתן לצפות אל פינת העבודה שבקומה העליונה.

חללי הקומה השנייה מופרדים מהחלל המרכזי באמצעות מערכת של דלתות הזזה, המאפשרות התנהלות דינאמית בחלל לאורך שעות היום. בחדר הרחצה תוכנן סקיילייט רחב השוטף את החלל באור טבעי. קירות החדר חופו באריחים לבנים מבריקים ומשטחי עץ וריצוף משושים שחורים יוצרים קונטרסט מעניין בחלל הבהיר.

0/5 (0 Reviews)

להצעת מחיר והפניית קבלן
לביצוע עבודה 1-700-500-565

שדות חובה מסומנים ב - *

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp