כך נראה תיכון מקצועי בצרפת

מבנה חדש באזור מיוער החליף את מבנה התיכון הישן במרכז העיר שהיה במצב רעוע. המתכנניםMarjan Hessamfar & Joe Vérons architects רצו לשלב את המבנה הגדול בשמורת הטבע בו הוא ממוקם ולכן החליטו לפרק את המסה למספר מבנים קטנים ולחפות אותם בחומרים טבעיים.

שטח בית הספר מעל 6,400 מ"ר והוא מתפקד כתיכון מקצועי בו נלמדים מקצועות כמו שזירת פרחים, רפדות ומכירות בנוסף למקצועות מתחומי הקולינריה והאסתטיקה. המבנה ממוקם בלב שמורת טבע ובה עצי אלון בני מאות שנים ועצי אורן. במקום מבנה אחד גדול הוחלט לפרק את הפרוגרמה למספר מבנים קטנים המשתלבים עם הנוף ונראים כפורצים מתוכו. הלימודים מתקיימים בשתי קומות המבנה כאשר הקומה השלישית משמשת עבור המערכות השונות הנדרשות ללימודים הייחודיים, ובחללים מרכזיים כמו הספרייה וחדר המורים תוכנן חלל בגובה כפול.

הכניסה למבנה דרך חזית זכוכית מעליה מרחף המבנה המרכזי. דרכה ניתן לראות את היער ובעזרתה נכנס אור טבעי רב אל תוך המבנה. חזיתות המבנה בנויות מקונסטרוקציית פלדה המחופה בקורות עץ ומאחוריהן תוכננו חלונות רבים כדי לאפשר תנאי תאורה טבעית מקסימליים. הקורות יוצרות הצללה נוחה ונעימה במשך היום וכן משחקי אור וצל ביום ובלילה ואווירה נעימה לתלמידים, למורים ולמבקרים.
במהלך הבנייה הוקדשה תשומת לב רבה לשמירה על האתר, על מנת לא לפגוע ביערות הטבעיים. גגות ירוקים מחפים את השטחים הנמוכים שבין המבנים, על מנת לשמור על האיזון הסביבתי בנוסף לבידוד איכותי של המבנה והפחתת רוחות. הגגות הירוקים תוכננו בשיפוע על מנת לדמות את המדרון הטבעי שבאתר וליצירת שילוב הרמוני בין המבנה לבן הטבע. עץ אורן מקומי נבחר לחיפוי החזיתית וכן עבור הריצוף והרהיטים. משום שזהו אינו עץ שמשמש בדרך כלל לבנייה, הוא עבר טיפול מיוחד לחיזוק בעזרת טכניקת הדבקה שפותחה באופן מיוחד על ידי קבוצת אדריכלים, מהנדסים וחוקרים הנקראת ABO.VE.
0/5 (0 Reviews)

להצעת מחיר והפניית קבלן
לביצוע עבודה 1-700-500-565

שדות חובה מסומנים ב - *

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp