כך נראה גן ילדים עמיד בסופות טייפון

מבנה גן הילדים Hanazono תוכנן על ידי המשרדים היפניים Hibino Sekkei ו- Youji no Shiroהמתמחים בעיצוב עבור ילדים, והוא ממוקם באחד מאיי מיאקו שביפן. מזג האוויר באזור נוטה להיות סוער וסופות טייפון אינן נדירות בו, לכן המבנה תוכנן כך שיוכל להגן על הילדים הצעירים מהגשמים, הרוחות והסחף.

האי Miyako-jima ממוקם כ-400 ק"מ מחופי טאיוואן והוא הגדול והמיושב ביותר מחופי מיאקו. תנאי מזג האוויר הקיצוניים השוררים בו הכריחו את המתכננים להתייחס בראש ובראשונה לעמידות בפני סופות, תוך שמירה על איזון בין פתיחות, המאפשרת אוורור, לבין אטימות, המאפשרת הצללה והגנה. המבנה הדו-קומתי בנוי מבטון ומפלדה המקנים לו חוזק ויציבות. הקירות מחופים באריחים אדומים בהשראת הגגות האופייניים באזור והחלונות מוגדרים על ידי מסגרות בטון מחוררות, גם הן נחשבות לחומר בנייה טיפוסי באזור, בזכות הגנתן מפני עצמים מעופפים בזמן סופה. מזג האוויר באזור נחשב לחם ולח ולכן הוקדשה מחשבה למציאת פתרונות לאוורור טבעי של החלל ולפתרונות הצללה.

חלוקת הפנים תוכננה מתוך חשיבה חינוכית הוליסטית, הדוגלת בשיתוף בין הילדים וכן בינם לבין הקהילה. המבנה צר וארוך ובקצהו חצר עם מגרש משחקים. קומת הקרקע תוכננה כחלל פתוח והמשכי שיכול להכיל מגוון רחב של פעילויות, עם אפשרות להפרדה בין החללים בעזרת מחיצות.

בקצה הצפוני של הקומה למשל ממוקם סטודיו ליצירה ולאמנות. מחיצה מתקפלת המפרידה בינו לבין חלל הפעילות המרכזי, ושתי דלתות זכוכית המובילות אל המרפסת והחצר, מאפשרות לפעילות לזלוג החוצה ולהתרחב אל החללים הציבוריים. כאשר החלונות פתוחים והמחיצות מקופלות, החלל כולו מאוורר באופן טבעי. מאפיינים רבים בחלל ממשיכים מהפנים החוצה ולהיפך, כמו למשל פינה המכונה "shoebox" בה חלק מקירות הפנים נצבעו בצבע גיר והם פורצים החוצה דרך החזית ומרחיבים את גבולות המבנה. בקומה העליונה תוכננו שישה חדרים בהם הילדים יכולים ללון. החדרים נצבעו בצבעים שונים וחלקם כוללים גם קומת גלריה מעץ אליה הילדים יכולים לטפס דרך סולמות.

תכנון ועיצוב: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

0/5 (0 Reviews)

להצעת מחיר והפניית קבלן
לביצוע עבודה 1-700-500-565

שדות חובה מסומנים ב - *

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp