כך נראה מבנה הפקולטה למדעי המחשב באוניברסיטת טוקיו

Kengo Kuma הוא אדריכל יפני מוערך, בוגר המחלקה לאדריכלות באוניברסיטת טוקיו. כ-35 שנה לאחר סיום לימודיו הוא חזר לאוניברסיטה על מנת לתכנן מבנה מחקר למחלקת מדעי המחשב המכונה Ubiquitous.

את החומרים הקשים והמסיביים המזוהים עם מבני ציבור ואוניברסיטאות כמו אבן, מתכת ובטון ביקש האדריכל להחליף בחומרים רכים, על מנת להתרחק מהגישה המקובלת בתחום. חזיתות המבנה מחופות בפנלים מעץ ואדמה היוצרים מראה דמוי קשקשים. הפנלים מונחים זה מעל זה בצורה גלית ואורגנית ויוצרים חזית אוורירית בעלת מראה טבעי וקליל, המטשטשת את גודלו של המבנה. לחיפוי מראה רך והוא מאפשר מעבר עדין של אור ואוויר לתוך המבנה ואל החדרים. החיפוי החיצוני מדגיש את אופקיות המבנה והוא מכסה כמעט את הבניין כולו. חלונות זכוכית לאורך החזית נשארו גלויים והם מאפשרים אוורור של חללי הפנים, תאורה טבעית וקשר אל הנוף והסביבה.

באופן מנוגד לקונספט המוביל של התכנון, חלוקת הפנים של המבנה נצמדת לגריד מדויק ומתוכנן בקפידה והיא כוללת גלריות, חדרי הרצאות וחדרי פנאי. אך התאורה והאוורור הטבעיים, המתאפשרים בזכות תכנון החזית וחללי הפנים, מחדירה את הגישה האורגנית גם פנימה. המבנה מחולק לשני אגפים – אגף אחד ניצב על האדמה מעל חזית שבחלקה בנויה מזכוכית שקופה, והאגף השני נראה כמרחף מעל קומת הקרקע ומאפשר תנועה ומעבר מתחת למבנה, בין הרחוב שבחזית לבין הגן היפני שמאחוריו. כך הקונספט האורגני משתלב גם במערכת התנועה של המבנה וביחס שלו אל סביבתו החיצונית. חיפוי החזית ממשיך פנימה מתחת למעבר המקורה ועל חלק מהקירות המגדירים אותו ויוצר מראה אחיד המטשטש את גבולות המבנה.
0/5 (0 Reviews)

להצעת מחיר והפניית קבלן
לביצוע עבודה 1-700-500-565

שדות חובה מסומנים ב - *

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp