העץ הנדיב – לשנות את סוף הסיפור

מי לא מחה דמעה בסיפור המקסים "העץ הנדיב" של של סילברסטיין? קחו את הסיפור הזה תכפילו פי מיליון ותקבלו את סיפורם העצוב של יערות הגשם בעולם.
מאז פרסום הספר (1964) הולך ומחמיר מצבם של יערות הגשם ורק בשלושים שנה האחרונות בוראו – 60% מהיערות הטרופיים שנמצאו בשטחי מרכז ודרום אמריקה. מידי שנה נכרתים כ- 15 מיליארד עצים כלומר קצב של 100 דונם בדקה!
כריתת העצים ובירוא היערות נעשית לטובת שימוש בקרקע לצרכי תעשייה ונדל"ן, תעשיית הנייר ועוד. לכאורה מטרות לגיטימיות וצרכי אדם בסיסיים, אך הזעקה שמקימים הארגונים הירוקים, ממשלות (לפחות חלקן) ותושבי היערות היא לא בכדי. הנזק הנגרם מבירוא היערות מסוכן, מדאיג והשפעתו רחבה וניכרת בכל כדור הארץ.
ראשית העצים הם ה"לוחמים" הטובים ביותר שלנו כנגד גז החממה- התורם העיקרי של ההתחממות הגלובלית. העצים קולטים את הפחמן הדו-חמצני שנפלט על ידינו בתעשיית החשמל, הדלק וכלי הרכב, וכך עוזרים להילחם באפקט החממה. כלומר הרעיון ברור- אנחנו כורתים את הענף עליו אנחנו נושמים.
בנוסף, לכריתת היערות השפעה על האקלים באותם אזורים- טמפרטורת פני הקרקע ושיעור האידוי עולים וישנה ירידה בכמות הגשמים. כתוצאה מכך ישנה עלייה בכמות השריפות.
בירוא היערות מגביר את הסחף, שעם כריתת העצים כבר אין מי שיעצור אותו. הסחף גורם למפולות בוץ, שיטפונות וזיהום מקורות מים.
ואחרון ולא חביב בכלל, יערות הגשם מהווים בתי גידול למאות אלפי מיני ציפורים, יונקים זוחלים וחרקים, הרס היערות מוביל להכחדתם מעל פני כדור הארץ.

יש אור בקצה המנסרה

אבל לא באנו לספר את כל זה מבלי לדון בפתרונות והבשורה המשמחת היא שחשיבות שימור היערות כבר החלה מתעוררת בעולם:
האיחוד האירופי הודיעו על כוונתם להפחית פליטות ע"י פעילות למניעת כריתת יערות ולסחר לא חוקי במוצרי היער, ובאו"ם יש תכנית שנקראת "הפחתת פליטות כתוצאה מכריתת יערות" (Reduced .Emissions from Deforestation and Forest Degradation (REDD.
ומכיוון שתם עידן התמימות תכניות שימור העצים נבנות על האינטרסים הכלכליים העומדים במרכזן. אנו יודעים לומר היום שאפשר אחרת – אפשר לבצע כריתה ושתילה מבוקרות שתורמות לשימור ולחידוש היער – כל זה בתנאי שימשיכו העצים להיות כלכליים למדינות (בעיקר למתפתחות) וליזמים. קחו לדוגמא את עץ האיפאה, כיום אחד העצים הפופולריים לבנייה בעץ בשל צבעו ותכונותיו המעולות. מקור האיפאה ביערות ברזיל, אם תחל ירידה ברווחיותו של עץ האיפאה, היער ייכרת והקרקע היקרה תשמש להקמת מפעלים פולטי עשן על אותו השטח, כך עם הזמן עץ האיפאה יעלם מהעולם – והדבר נכון כמובן לכל מיני העצים באשר הם.
במילים אחרות אם שימור העצים יהיה כלכלי למדינות וליזמים נוכל באמת לשמר את העצים ולתקן את הנזק.
היום החברות המקבלות זיכיון חוקי לשימוש ביער מחויבות לכריתה ושתילה מבוקרות שתורמות לשימור וחידוש היערות, ע"פ תקנות בינלאומיות.
הרעיון הוא כריתת עצים אשר תסב נזקים מזעריים תוך כדי שימוש במשאבי היער, וזאת מבלי לפגוע באיזון האקולוגי שלו. כך לא יגרם נזק רב ליער ולחיות הבר השוכנות בו. היער יתאושש בהדרגה וניתן יהיה לכרות עצים שוב כעבור עשורים ספורים.
חברות העצים החוקיות דואגות לפרסם ובצדק, שמקור העצים שלהם הוא ביערות שזכו לאישור כיערות שמורים וכי הן עומדות בדרישות של מפקחים מארגונים בינלאומיים.‏

אולם על אף התכניות מתקשות ממשלות אשר בשטחן יערות גשם להילחם בסחר הלא חוקי של העץ, וקיימות הרבה מנסרות ומחנות כורתי עצים לא חוקיים, עצים מוברחים מגיעים לכל המרבה במחיר.
כאן נכנסת האחריות של סוחרי העץ והחברות המקומיות בכל מדינה לוודא כי העץ שהן קונות אכן מגיע מחברה בעלת רישיון חוקי שעומדת בתקנים.
אנחנו בעץ ועצה חרטנו על דגלנו את השמירה על איכות הסביבה מתוך כבוד לעצים וההבנה כי המשך קיומם של היערות בעולם הוא למעשה המשך קיומנו- כחברה עסקית וחשוב מכך כחברה אנושית. אנחנו פעילים ושותפים במועצה לבניה ירוקה, והחברה היחידה בארץ המאושרת למכור ולבצע עבודות ופרויקטים בעץ מאושר FSC.

0/5 (0 Reviews)

תמונות של העץ הנדיב – לשנות את סוף הסיפור

כדי שלא תמתינו על הקו, השקנו עבורכם שירות שיחה חוזרת מנציג. נא מלאו את הטופס, ונציג עץ ועצה יחזור אליכם במהרה

שם מלא:
טלפון:
סניף משוייך:
מוצר:

קבלן עצים וגגות רעפים?
מקומך איתנו

מלאו את הפרטים וקבלו הצעת מחיר משתלמת וגם הצטרפו למועדון הקבלנים

שם מלא:
טלפון:
סניף משוייך:
קבלן:

הודעה חשובה!

ביום שלישי 11/6 (ערב חג שבועות) יפעלו סניפי עץ ועצה עד שעה 13:00.
ביום רביעי 12/6 (חג שבועות) יהיו הסניפים סגורים.

להצעת מחיר משתלמת
מלאו את הטופס

שדות חובה מסומנים ב - *

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
סניף משוייך:
מוצר:
סוג לקוח:
התקנה:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp