כך נראה עיצוב קהילתי בסן פרנסיסקו, INTERSTICE Architects

Sunset Parklet הוא אלמנט ציבורי וקהילתי בסן פרנסיסקו שבארצות הברית, שתוכנן בחזית של שני עסקים מקומיים – בית קפה וסופרמרקט. בשטח החנייה הממוקם מול בתי העסק הקימו בהתנדבות המתכננים בסטודיו Interstice מרחב ציבורי רב-שימושי המחבר בין הקהילה לבין העסקים.

המטרה היתה ליצור אזור מפגש קהילתי, המאפשר למבקרים להחנות את האופניים שלהם, לשבת לאכול בחוץ ולבלות גם עם הילדים ובעלי החיים, תוך חיבור בין ההתרחשויות ברחוב לבין העסקים. כל זאת לצד עיצוב יצירתי והומוריסטי, שישתלב עם הסביבה ביום ובלילה ויהיה עמיד בתנאי מזג האוויר המשתנים. צוות המתכננים, שכולל אדריכלים, אדריכלי נוף, מתכננים עירוניים ומעצבים גרפיים, יצר אלמנט עץ פיסולי בהשראת הטיפוגרפיה הייחודית של סן פרנסיסקו. הם קיבלו השראה מהחיבור בין גריד הרחובות הברור לבין הקווים המעוגלים של ההרים ויצרו ארבעה אלמנטים מקבילים בגבהים שונים שאורכם הכולל כ-15 מ'.

כל אלמנט מהווה מעין רחוב בפני עצמו ומשתנה בגובה כדי לענות על צרכים שונים וליצור מושבים, שולחנות, ספספלים, אדניות ומתקן אפניים, תוך הקפדה על גישה נוחה בין האזורים השונים. הגבהים המשתנים יוצרים יחס מדויק בין האלמנט לבין הרחוב ומזמין את העוברים והשבים לבחון אותו. האלמנט בולט בנוף הכללי אך מתרומם בהדרגה מהקרקע ויוצר מעין אזור ביניים בין הכביש לבין חזית המבנים. הוא נבנה מעץ ממוחזר ובר-קיימא מתוך תפיסה אקולוגית וחברתית של המתכננים ושל בעלי העסקים. האופי החם והביתי של העץ שונה באופן מובהק מהבטון האפור של המדרכה וכך יוצר לקהילה מקום נעים ונוח לבלות בו.

0/5 (0 Reviews)

להצעת מחיר והפניית קבלן
לביצוע עבודה 1-700-500-565

שדות חובה מסומנים ב - *

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp