לשבת בחצר מבלי להישרף: יתרונות פרגולת עץ

פרגולות עץ הפכו בשנים האחרונות לפריט נפוץ בהרבה בתים וגינות, עד שנדמה כי מדובר בהמצאה ישראלית לכל דבר.

איך לבחור את סוג העץ המתאים וכיצד להתאים לגינה או למרפסת? המדריך המלא:

 

הקיץ מביא עמו את האפשרות לשבת בגינה וליהנות מדק העץ. עם זאת, על מנת שההנאה תהיה מושלמת, רצוי שתהיה קורת גג שתחסום את קרני השמש ותיצור סביבה שכיף לשבת בצלה. בדיוק בשביל זה הומצאה הפרגולה – פתרון המשלב בין הגנה מפגעי מזג האוויר, לתוספת עיצוב מרשימה לבית.

פרגולות עץ הפכו בשנים האחרונות לפריט נפוץ בהרבה בתים וגינות, עד שנדמה כי מדובר בהמצאה ישראלית לכל דבר. אבל פרגולה היא פריט בעל היסטוריה עשירה, שמגיעה עד ימי הביניים.

מקור המילה פרגולה הוא בשפה הלטינית. המשמעות היא "הטלת צל". דגם קדום יותר של פרגולה מכונה "מנהרות ירוקות", שהיו נפוצות בסוף ימי הביניים ותחילת תקופת הרנסאנס – מדובר בשזירה של ענפי עצים באמצעות רצועות, עליהן גדלו צמחים מטפסים. אחת הדוגמאות המרהיבות ביותר למנהרות ירוקות ניתן לראות בווילה מדיצ'י שברומא.

בעוד שבמאות ה-18 וה-19 העדיפו הארכיטקטים את המראה הטבעי של המנהרות הירוקות, הרי שבסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20 החלו להופיע פרגולות שבסיסן אבן. גנים יפהפיים עתירי פרגולות ניתן למצוא בהמפסטד, לונדון, ב-Gardens of the hill.

פרגולות שימשו לא רק כסככה בחלקו החיצוני של מבנה, כפי שאנו מכירים זאת כיום, אלא גם כמבנה העומד בפני עצמו – כך נוצר אזור מוצל שאפשר היה לשבת תחתיו וליהנות מבריזה טובה ואור טבעי, מבלי לסבול מקרני שמש ישירות. פרגולות גם מאפשרות את גדילתם של צמחים מטפסים, מה שיוצר מראה מיוחד וטבעי.

כאשר הפרגולות החלו להיות נפוצות יותר ונכנסו גם לבתים פרטיים, החל השימוש בעץ במקום אבן – כך הוזלו העלויות ואפשרו לרבים לבנות פרגולות עץ מפנקות ומעוצבות.

בימים אלה נכנסת לתוקפה "רפורמת הפרגולות" המאפשרת להקים פרגולה ללא היתר בנייה מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה ומקלה על האזרחים, על ידי הפחתת הבירוקרטיה.

לבחור את סוג העץ המתאים

מלבד השימוש בעץ, ישנה אפשרות לבנות פרגולה מפלסטיק. מדובר באופציה זולה יותר, אך עמידה הרבה פחות – פרגולת עץ תחזיק מעמד במשך שנים ארוכות, ותשתלב בצורה טבעית בגינה. לעומת זאת, פרגולות פלסטיק מחזיקות פחות זמן מעמד והמראה שלהן הרבה פחות טבעי.

פרגולות עץ ניתן לבנות ממגוון עצים לפרגולה: עץ אורן – עוזר ביצירת מראה עדין; עץ גושני – יוצר מראה כפרי; עץ דו/רב-שכבתי – יוצר מראה נקי ומהודר יותר.

טיפים לבחירת פרגולה

יש לבדוק האם סוג הפרגולה ושיטת הבנייה מחייבים אישור של מהנדס. אם כן, קחו בחשבון שזה משפיע על עלות ההתקנה.

  • מומלץ לבחור עץ שעבר חיטוי בתהליך אימפרגנציה. בכך הוא יהיה מוגן ממזיקים וריקבון.
  • אם הפרגולה באה במגע קבוע עם גשם ומי ממטרות, מומלץ למרוח מעט זפת על החלקים שיירטבו. בנוסף, רצוי לקנות כיסוי נגד גשם. כך תוכלו לשבת תחת הפרגולות גם בחורף.
  • שימון ושיוף פרגולות עץ באמצעות חומרים מתאימים, כמו מוצרי Bio-Wash, ישמרו על האסתטיקה והעמידות שלהן במשך שנים רבות.
  • מומלץ מאוד לבחור בקירוי מתאים לפרגולה. חשוב לדעת שהקירוי לא פוגע בעיצוב. ישנן כמה אפשרות קירוי מומלצות: קירוי עשוי במבוק, קירוי סנטף, שימוש באלכסונים ו"סרגלים" מעץ.
0/5 (0 Reviews)

תמונות של לשבת בחצר מבלי להישרף: יתרונות פרגולת עץ

כדי שלא תמתינו על הקו, השקנו עבורכם שירות שיחה חוזרת מנציג. נא מלאו את הטופס, ונציג עץ ועצה יחזור אליכם במהרה

שם מלא:
טלפון:
איזור:
מוצר:

קבלן עצים וגגות רעפים?
מקומך איתנו

מלאו את הפרטים וקבלו הצעת מחיר משתלמת וגם הצטרפו למועדון הקבלנים

שם מלא:
טלפון:
קבלן:

להצעת מחיר משתלמת
מלאו את הטופס

שדות חובה מסומנים ב - *

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
איזור:
מוצר:
סוג לקוח:
התקנה:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp